Bouwbedrijf X. van Heertum

  • Home
  • Over van Heertum

Over Bouwbedrijf X. van Heertum

Bouwbedrijf X. van Heertum kan met een aantal vaste medewerkers alle voorkomende bouwwerkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het bedrijf is in 1977 opgericht door Xaveer van Heertum en heeft zich in de beginjaren voornamelijk gericht op de agrarische sector en het metselen in opdracht van grote bouwbedrijven. Na een aantal jaren is daar ook de woningbouw bij gekomen.

Onze werkwijze is het best te omschrijven als traditioneel bouwen. Hiermee bedoelen wij te zeggen dat wij bouwen met "het goede van vroeger" maar met moderne technieken en materialen om tot een goed bouwwerk te komen.

Onze huidige werkzaamheden zijn grofweg te verdelen in woningbouw en manegebouw. De werkzaamheden die vallen onder woningbouw zijn heel divers. Dit omvat het plaatsen van een aanbouw of renoveren van een huis tot het bouwen van een nieuwbouw woning. Ook het kleinschalig bouwen van projectwoningen wordt door ons gedaan, bijv. CPO-woningen.

Ook hebben wij ondertussen de nodige ervaring opgedaan met Passief Bouwen, het bouwen van een woning met een extreem laag energieverbruik. Dit wordt gerealiseerd door er voor te zorgen dat de woning in de eerste plaats zeer goed geïsoleerd en geventileerd is, er veel aandacht wordt besteedt aan de koudebrugdetails en tochtkering.